Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Leiderschap en Organisatieontwikkeling bij Boertien Groep

De ervaring van… Kris Dirks, trainer Leiderschap en Organisatieontwikkeling bij Boertien Groep

“Drie weken geleden gaf ik een training Management Essentials in de retail. In mijn voorbereiding kom ik erachter dat mijn collega trainer gebruik heeft gemaakt van de inzet van ‘Paard als Spiegel’.  Een workshop verzorgd door 3PK, waarbij paarden ingezet worden om het gedrag van deelnemers te spiegelen. Bij navraag bij mijn collega hoor ik een enthousiast verhaal over hoe bijzonder deze ervaring voor deelnemers is, hoe hij zelf verbaasd was na zijn eerste ervaring en nooit had gedacht dat dit zo concreet in beeld zou brengen hoe mensen contact maken, een ander in beweging krijgen, sfeer beïnvloeden, sturing geven, regie pakken, enzovoorts. Allemaal thema’s die ook in mijn training Management Essentials voorbij komen.

Zonder precies te weten wat ik kan verwachten wandel ik op 24 april het erf van de manege op. Ik wordt daar verwelkomd door Inge Kroesen en Sanna Stelloo, de paardencoaches die de workshop gaan verzorgen. De ochtend begint ook voor mijn deelnemers wat onwennig; ‘Paarden, daar heb ik niet zoveel mee hoor…’ en ‘Ik hoef er toch niet op te zitten?’  Aan het eind van de ochtend echter zijn alle deelnemers een en al lof over deze bijzondere ervaring.

Het beeld dat mijn collega schetste heb ik aan den lijve ondervonden. Wat is het bijzonder om te zien hoe iemand het eerste contact met het paard maakt en hoe ik dit in de middag precies op eenzelfde wijze terug zie in haar contact met mensen. Of hoe iemand hard voor het paard uit rent; dit blijkt een man die als manager te leren heeft wat ‘minder hard te lopen’ en het werk meer bij zijn team te laten.

Bij terugkomst op kantoor deel ik mijn ervaringen met wat collega’s. We concluderen dat we het Paard als Spiegel vaker in willen zetten voor onze opdrachtgevers. 

Bedankt voor een bijzondere ervaring!”

Kris Dirks
Trainer Leiderschap & Organisatieontwikkeling
Boertiengroep

 

Sanna Stelloo